среда, 13 октября 2021 г.

День захисників і захисниць України

                  День захисників і захисниць України


Назва цього популярного в народі свята говорить сама за себе. 

Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним принципам будь-якої країни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі і відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі. 











14 жовтня є особливим днем для українців. Цього дня українці відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці – старовинне християнське свято, встановлене на честь явлення Пресвятої Богородиці у 910 році у Константинопольському Влахернському храмі (де зберігалася риза Пресвятої Діви Марії, її головний покров і частина поясу, перенесені з Палестини у V ст.).

Із давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Богородиця була заступницею козаків у походах, її зображення було вибите на хрестах, які вони носили. На Покрову козаки проводили загальновійськову Раду, де переобирали кошового отамана і старшину. Першу церкву на честь Покрови запорожці побудували у 1659 р. на Чортомлицькій Січі. За час існування Січей збудовано 13 церков Покрови Богородиці.



Комментариев нет:

Отправить комментарий