пятница, 18 марта 2022 г.

Україна обороняється 23 день.

 23 день в Україні триває повномасштабна війна з Росією.

Україна захищає свої території та людей – Росія бомбить міста, розстрілює місцеве населення та намагається закріпитись в тимчасово окупованих місцевостях.

"Українська правда" оперативно стежить за всіма подіями в цій хроніці.



У Києві обстріляли житловий квартал: одна людина загинула

Росія 23-й день веде війну проти України. Російські сили завдають ударів по українській цивільній та військовій інфраструктурі. DW про події п'ятниці, 18 березня.



Уранці п'ятниці, 18 березня, у Львові було чутно вибухи,на околиці міста дим, повідомив радник голови МВС України Вадим Денисенко.

"Видно загоряння. Поки що більше деталей, на жаль, я не можу сказати", - сказав він в ефірі всеукраїнського марафону, передає "Інтерфакс-Україна". На місце виїхали рятувальники та відповідні структури, додав Денисенко.

Львівський міський голова Андрій Садовий уточнив, що Росія нанесла ракетні удари по території в районі Львівського аеропорту.

 Зібрали головні події за ніч 18 березня.

Головні новини ночі:

  • росія знайшла 1000 найманців на Близькому Сходу для війни проти України, повідомив Генштаб ЗСУ. Утім, за його даними, бойовики не хочуть воювати, а прагнуть потрапити до Європи.
  • Зеленський під час нічного звернення повідомив, що підприємці під час воєнного стану зможуть брати кредити під 0%.
  • Світовий банк виділив Україні майже 100 млн доларів для виплати стипендій студентам.
  • Японія ввела санкції проти ще 9 компаній та організацій, а також 15 росіян, серед яких офіційна представниця МЗС рф Марія Захарова і чиновники з оборонної сфери — їм, зокрема, заморозять активи.
  • Австралія запроваджує санкції проти ще 11 російських банків і держструктур, які управляють суверенним боргом росії — вони разом становлять приблизно 80% усіх банківських активів рф.
  • Нова Зеландія наклала санкції на 13 росіян (зокрема путіна та членів Радбезу), один банк і 18 організацій, а також заборонила в'їзд ще 364 політикам та військовим.
  • Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що окупанти на Сумщині вбили ще двох цивільних — чоловіка та молоду дівчину, — а також почали забирати в людей мобільні телефони.
  • Розвідка Великої Британії наголосила, що активні контратаки ЗСУ обмежують наступальні можливості російських окупантів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий