пятница, 23 сентября 2022 г.

Зеленський звернувся до громадян РФ через мобілізацію

 «Ваших дітей навіть не ховають»: Зеленський звернувся до громадян РФ через мобілізацію



Мобілізація в Росії є визнанням, що її кадрова армія «не витримала й посипалась» – таку думку висловив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 22 вересня.

«І тепер через мобілізацію війна Росії проти України для більшості громадян Росії – це не щось там на ТБ чи в Інтернеті, а те, що зайшло в кожен російський дім», – прокоментував він.

Зеленський також зазначив, що наміри Росії провести заходи, які вона називає референдумами, на окупованих територіях, є фактичною відмовою від переговорів. Про це він сказав із посиланням на позицію України, заякою дипломатичний процес буде неможливий після проведення псевдореферендумів.

Президент України також прокоментував акції протесту проти мобілізації в Росії, відзначивши, що вони «хоча й не масові, але є».

«Ми бачимо, що люди в Дагестані, в Бурятії, в інших національних республіках і областях Росії розуміють, що їх просто кинули. Кинули на смерть. Чому, наприклад, дагестанці чи хто завгодно ще повинні гинути на Харківщині чи під Донецьком? Та тому що одна людина в Росії так вирішила», – сказав голова держави, перейшовши на російську.

Зеленський назвав громадян Росії «вже співучасниками» воєнних злочинів російської армії, однак додав, що наразі для них – «час вибору». Із посиланням на дані розвідки він сказав, що російська влада готується забрати в армію до мільйона чоловіків.

Президент нагадав, що, за даними українського командування, в ході агресії проти України загинули близько 55 тисяч російських солдат. Для уникнення повторення їхньої долі він порадив росіянам протестувати, тікати або здаватися в український полон.

«Російські матері! Не сумнівайтеся, що діти верхівки вашої держави на війні проти України не опиняться. Ті, хто ухвалюють рішення у вашій країні, бережуть своїх дітей. А ваших дітей навіть не ховають», – порівняв Зеленський.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, що таке рішення ніяк не вплине на готовність України боротися. «Ми знищимо всіх, хто зі зброєю прийде на нашу землю – чи добровільно, чи за мобілізацією», – заявив Залужний.


Комментариев нет:

Отправить комментарий