пятница, 22 сентября 2023 г.

День партизанської слави

 У День партизанської слави вшановують відважних українських патріотів, які відстоювали і продовжують відстоювати нашу свободу.




22 вересня щорічно відзначають День партизанської слави України. Раніше в це свято згадували здебільшого партизанів Другої Світової війни, але, починаючи, з 2014 року, та в 2022-му багато партизанів з'явилося і серед наших сучасників. Ці відважні люди протистоять озброєним солдатам на тимчасово окупованих Росією територіях, щоб якомога швидше наблизити нашу перемогу.

  • Під час Другої Світової українським партизанам подекуди доводилося боротися не лише з солдатами Третього Рейху, а й із радянськими партизанами, які намагалися придушити українських повстанців. Радянські партизани шукали націоналістів серед українських.
  • Партизани зробили великий внесок в українську культуру. Про партизанський рух складено чимало народних пісень.
  • Головним центром формування партизанських загонів була Сумська область. Тут партизанам було зручно діяти через велику площу лісів.
  • Партизани здебільшого займалися прихованими диверсіями і розвідкою, але іноді вступали у відкритий бій. 2 грудня 1941 року в Чернігівській області партизани розгромили німецький гарнізон зі 100 солдатів.
  • У 1943 році понад 17 тисяч українських радянських партизанів брали участь у Битві за Дніпро. Завдяки їм вдалося обладнати багато переправ через річку.
  • Після початку повномасштабної війни з Росією українські партизани показують чудеса відваги на окупованих територіях. Вони регулярно нагадують окупантам, що ті перебувають на українській землі. Нещодавно кримські партизани знайшли секретний ремонтний завод в Криму, виявили секретну базу вертольотів, а маріупольські партизани  ліквідували російських загарбників. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий