четверг, 1 февраля 2024 г.

Жмеринському Вищому професійному училищу - 101 рік

 

🥰🎂💐🇺🇦🏆Сьогодні, 1 лютого, Жмеринському Вищому професійному училищу - 101 рік
До цієї поважної дати навчальний заклад йшов крізь перипетії історичних змін та цілі покоління відданих професії викладачів, майстрів, справжніх професіоналів.
У далекому 1923 році заклад називався «Жмеринська Залізнична школа учнівства» при п’ятій дільниці служби тяги Депо ст. Жмеринка Південно-Західної залізниці. Таких училищ налічувалося на той час лише 50, а головними напрямками підготовки учнів стали дерево- та металообробка. Наприкінці 1940-го року заклад отримав назву залізничне училище, і головним напрямком підготовки студентів стала професія залізничника.
Кузня справжніх залізничних кадрів – саме така назва закріпилася за освітнім закладом і залишається й до нині, адже вивчати тонкощі професії залізничника сюди приїжджають учні після 9-х та 11-х класів з різних куточків України.
Директор освітнього закладу Владислав Кузьмін розповідає, що пишається своїм колективом та особливо випускниками, багато з яких досягли високих професійних успіхів та кар’єрного росту. Сьогодні заклад не просто допомагає випускникам школи здобути професійну технічну освіту, а й співпрацює з багатьма підприємствами, установами та закладами для проходження практики, здобуття професійних навичок та здібностей, і подальшого працевлаштування.
Заступник директора з навчальної роботи Олена Чичкаленко та заступник директора з виробничого навчання Ярослав Кульпіта акцентують, що професійний колектив училища вже більше 10-ти років запроваджує інтегрований підхід до здобуття професій, що дає більше шансів знайти роботу.
А всі напрямки здобуття професійної освіти є абсолютно безкоштовними для усіх, як для жмеринчан, так і для дітей, що приїхали з інших областей. Усього Вище професійне училище нараховує 17 груп за різними напрямками професійної підготовки.
Заступник з виховної роботи Ольга Перепечай розповідає, що за кожним досягненням є титанічна праця усього колективу професіоналів, відповідальних, наполегливих, творчих педагогів, які постійно вдосконалюють свою професійну майстерність. Жмеринське вище професійне училище має багато відзнак, дипломів і сертифікатів обласного, всеукраїнського і навіть міжнародного рівнів.
Серед яких срібні і золоті медалі за роботи у щорічних виставках «Інноватика в освіті України» та міжнародних виставках «Сучасні заклади освіти».
Слюсар з ремонту рухомого складу, помічник машиніста електровоза, помічник машиніста тепловоза; оглядач вагонів, прийомоздавальник вантажу і багажу, касир багажний, касир квитковий, провідник пасажирського вагону, електромонтер контактної мережі, – саме ці спеціальності в інтеграції мають змогу отримати всі бажаючі, хто прагне пов’язати своє життя із залізничною галуззю.
Якщо ви відчуваєте радість від нових поїздок, відряджень, спілкування з новими людьми, вас не дратує стукіт коліс і вам під силу теорія будови локомотива, – професія залізничника відкриє перед вами нові можливості у будь-якому регіоні нашої держави чи навіть за кордоном. Професію залізничника здобувають випускники 9-х та 11-х класів з різних куточків України.
Для тих, хто полюбляє ресторанний бізнес, підготовку вишуканих бенкетів, корпоративних вечірок, приготування особливих страв, коктейлів, десертів або навіть прагне освоїти мистецтво барменів, людей, що без перебільшення, створюють яскраве свято і дарують позитивні емоції посеред буденності життя, – відкриті спеціальності за підготовкою до професії кухар, офіціант, бармен.
Якщо ж ви бачите у всьому красу, маєте тонкий смак, любите експериментувати в прагнете робити людей красивими, – для вас відкрита спеціальність перукар (перукар-модельєр), манікюрник.
Майстерність і відповідальність молодшому поколінню передають майстри і викладачі, які мають великий життєвий досвід. За кожною групою закріплені класні керівники та майстри, справжні професіонали, які допомагають освоїти вибрану професію.
З нагоди поважного ювілею Жмеринка.City розповідає цікаві факти про освітній заклад, його історичне минуле, про гордість училища, його учнів, викладачів, майстрів, педагогів, здобутки і виклики сьогодення - https://zhmerynka.city/.../zhmerinske-vische-profesijne...









https://www.youtube.com/watch?v=s0vP1L9eyDo


Комментариев нет:

Отправить комментарий