понедельник, 14 февраля 2022 г.

День святого Валентина (Свято Закоханих)

 




14 лютого святкують День святого Валентина (Свято Закоханих). Це дуже тепла і ніжна подія, яка об’єднує всі пари на Землі. Важливим атрибутом свята вважається особлива листівка “валентинка”. Часто їх виготовляють у формі серця та зображують на них милих звірят або ангелочків. 14 лютого у світі відбувається велика кількість освідчень у коханні та пропозицій руки і серця.




Символи Дня святого Валентина

Головний символ Дня святого Валентина — червоне сердечко. Саме в його формі прийнято дарувати листівки — валентинки. Але крім валентинок символами Дня святого Валентина повноправно вважаються: Купідон, плюшевий ведмедик, а також — квіти і шоколадні цукерки. Їх частенько дарують коханим, друзям і подругам, колегам. Головні кольори Дня святого Валентина — червоний і рожевий.

У стародавні часи закохані зізнавалися у гарячих почуттях словами, піснями і танцями. І тільки в XV столітті юнаки та дівчата почали дарувати один одному любовні записки. До речі, одна з таких валентинок до сих пір знаходиться в британському музеї — це гарне освідчення Герцога Орлеанського своїй чарівній і коханій дружині, написане в тюрмі. Пік популярності любовних послань і зізнань доводиться на XVIII століття, тоді валентинки дарували один одному замість квітів і подарунків. Особливою любов’ю саморобні кольорові листівки користувалися в Англії. Їх красиво підписували віршами, а папір проколювали голками так, щоб отримати мережива, а після розфарбовували за допомогою трафаретів і чорнила. Навіть поруч з сучасними і ультрамодними листівками, випущеними в типографії, старовинні сердечка мають гідний вигляд.



Комментариев нет:

Отправить комментарий