понедельник, 16 мая 2022 г.

Жмеринчанин Марк із Маріуполя в переписці з батьком просить молитися за Азовсталь

 

Жмеринчанин Марк із Маріуполя в переписці з батьком просить молитися за Азовсталь

Сьогодні увесь світ спостерігає за мужністю та героїзмом українських військових, які тримають оборону на території металургійного комбінату «Азовсталь». Серед них і наш земляк, жмеринчанин Марк Нартовський, який час від часу виходить на зв’язок із рідними, та просить молитися за Маріуполь та Азовсталь.



 

Із листа сина батькові

Син Марк Нартовський, Марік:

– Привіт, тато. Я прошу вас молитися. Моліться, щоб Господь захистив бункери на Азовсталі.

Вони руйнуються. Я віддаю бункер у руки Господні, і життя всіх людей теж в Його руках.

Бо тільки Він нас може врятувати. І дай нам, Боже, сил прийти до перемоги.

Сьогодні один вхід обвалився. Ми зробили отвір в стіні біля сходів. Є прохід. Але це все дуже небезпечно. Від удару бомби кількох хлопців сьогодні завалило бетоном. Вони мертві. І ми не можемо дістати їхні тіла.

Я молю Господа, щоб з нашим народом таке більше не повторилося. Я молюся також, щоб Він захистив мене та моїх братів і сестер.

Доброї ночі, тату. Миру нам.

Російські окупанти скидають на Азовсталь бомби і ракети. На території заводу знаходиться близько 600 військових та цивільних. Серед них є важкопоранені



Російські окупанти скидають на Азовсталь бомби і ракети. На території заводу знаходиться близько 600 військових та цивільних. Серед них є важкопоранені

Батько Юрій Нартовський:

 

– Сину мій... Я довіряю тебе Божій благодаті. Я чую з телевізійних новин, що мова йде про виведення всіх українців, мирних жителів і військових з Маріуполя за допомогою нейтральних третіх осіб. Можливо, Туреччина чи Франція.

 

Допоможи, Боже, нашим захисникам в ім’я Ісуса Христа!

Марк Марік:

– Так, тато. Я дуже на це сподіваюся. Нам справді важко.

Батько Юрій Нартовський:

– Господи, захисти і збережи. Господи, дай мудрості українським синам, як захиститися, як і де бути в потрібний час, і уникнути смерті.

 

Українські захисники Маріуполя — заручники у сталі

З перших днів вторгнення російських окупантів на території України, жмеринчанин Марк Нартовський прийняв рішення стати на захист рідної землі в лавах Збройних Сил України.

 

Його батько Юрій Нартовський багато років займається волонтерством. У співпраці з міжнародними партнерами надає підтримку для переселенців з областей, де ведуться активні бойові дії, а також для військових. Нещодавно за його підтримки станція екстреної медичної допомоги у Жмеринці отримала сучасну карету швидкої зі Швеції.

 

 

Сьогодні Юрій Нартовський просить усіх молитися за порятунок усіх українців, які опинилися в блокаді на Азовсталі.

Окрім бійців полку "Азов", у Маріуполі знаходяться й інші нацгвардійці, поліцейські, а також морські піхотинці та прикордонники.

 

Про це розповіли дружини військових.

 

Там сотні поранених без рук, без ніг і без знеболювального...

 

– Багато з них перебувають у важкову стані і на межі Там сотні поранених без рук, без ніг і без знеболювального. Вони гинуть від елементарних поранень. Але є тяжкі поранення. А це агонія, біль. Обстріли ведуть з моря, повітря, землі. Сьогодні Маріуполь — це найбільша рана на тілі світу", — каже дружина одного з бійців Наталія Зарицька.

 

Родичі захисників "Азовсталі" вимагають процедури екстракції – евакуації бійців, поранених та тіл загиблих

За словами жінок, на "Азовсталі" близько 600 поранених. Серед них і чоловік Юлії Федосюк — уламок потрапив у ногу, витягти його можливості не було, тому приймав антибіотики, щоб не виник сепсис.

 

Дружини "азовців" упевнені, деблокація всіх бійців, зокрема поранених, можлива дипломатичним шляхом.






Комментариев нет:

Отправить комментарий