російські
розіслали країнам-членам ООН записку з погрозами «наслідками», якщо ті голосуватимуть за призупинення членства рф у Раді ООН з прав людини.

Про це пише CNN з посиланням на кілька джерел у Раді.

У російській записці до дипломатів ООН зазначалося, що не тільки підтримка такої ініціативи, а й утримання чи неучасть у голосуванні буде розцінюватися як «недружній жест».

А втім, погрози не допомогли росії: Генеральна Асамблея ООН під час засідання 7 квітня виключила рф з Ради з прав людини. За цей крок проголосували 93, проти — 24, утрималися — 58. Водночас росія одразу після голосування заявила, що сама достроково припиняє свої повноваження у Раді.

Виключення росії

У проєкті резолюції, за який проголосували, висловлюється «серйозне занепокоєння через тривалу кризу прав людини та гуманітарну кризу в Україні» через дії рф.

росію вирішили виключити після оприлюднення доказів звірств, які російські війська вчиняють в Україні. З відповідним закликом виступили США та Велика Британія.

5 квітня на засіданні Радбезу ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас-Грінфілд вказала, що рф «не має посідати авторитетного місця в органі, єдиною метою якого є дотримання прав людини», і додала, що російське членство є не тільки виявом найвищого ступеня лицемірства, а й створює небезпеку, адже країна використовує Раду як платформу для брехливої пропаганди.


Після того, як наш представник в ООН Кислиця С.О. запитався у присутніх в залі засідання чи "голосував хтось за членство" РФ в ООН, він вдягнув окуляри і оглянув зал.
Після повільного огляду, шукаючи підняту руку, зняв окуляри і ствердив: "Із цим залишу вас. Поміркуйте!" і зійшов з трибуни…
А за спинаю нашого "дипломатичного солдата" голова та секретарі ООН переглянулися - при цім, у залі наступила пауза, яка перейшла у мовчанку…
Виявляється, РФ навіть не була членом ООН...
Якщо поширите - буде більше людей, (блогерів, експертів та політиків, заразом) знати, що РФ офіційно навіть не була її членом...
ЯК таке могло бути ?!!!
PS:Серед засновників ООН (тоді ще Ліги Націй) були СРСР, Україна і Білорусь. І Україну і Білорусь включили туди окремо від СРСР за особливий внесок в перемогу. Росією там і не воняло. Вона сама назвала себе пріємніцей СРСР. Її ніхто не назначав