среда, 13 апреля 2022 г.

СИТУАЦІЯ У МАРІУПОЛІ

 

Зеленський заявив про десятки тисяч загиблих та можливу хіматаку у Маріуполі

Так, президент України Володимир Зеленський 11 квітня повідомив, що у місті Маріуполь під час повномасштабної російсько-української війни загинули десятки тисяч людей. Очільник держави також відреагував і на повідомлення "Азову" про можливе застосування російськими окупантами хімічної зброї у місті ввечері 11 квітня. У своєму відеозверненні Зеленський заявив, що влада "розглядає це максимально серйозно".

Президент нагадав світовим лідерам, що можливе застосування хімічної зброї російськими військовими вже обговорювалося. "І вже на той час це означало, що потрібно реагувати на російську агресію значно жорсткіше і швидше", – зазначив він.

Раніше полк "Азов" заявив, що Росія могла застосувати в Маріуполі хімічну зброю. Однак офіційно підтвердження цього факту поки що немає. Більше того провести аналіз у зоні постійних боїв практично неможливо. Водночас США, Британія та Австралія заявили, що намагаються отримати більше інформації для перевірки повідомлень про можливе застосування Росією хімічної зброї у війні в Україні. Так, Міністр збройних сил Британії Джеймс Хіппі після інформації про хімічну атаку з боку окупантів в Маріуполі заявив, що Захід розглядає "всі варіанти" відповіді, якщо це підтвердиться.

Головнокомандувач ЗСУ Залужний заявив, що оборона міста триває

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний повідомив, що зв’язок із підрозділами сил оборони, які героїчно утримують Маріуполь, стійкий та підтримується, а оборона міста триває.

"Наголошую, що проведення оборонних операцій не є темою для публічних обговорень. Ми робимо можливе й неможливе для Перемоги і збереження життя особового складу та мирних мешканців на всіх напрямках. Вірте у Збройні Сили України", - зазначив він.

Комментариев нет:

Отправить комментарий