пятница, 3 июня 2022 г.

розпочалася 100 доба


 Сьогодні, 3 червня, розпочалася 100 доба повномасштабного протистояння України агресії РФ. Після знищення Маріуполя окупанти взялися за Сєверодонецьк. Спроби штурму міст на Донбасі продовжуються. 


У Генштабі ЗСУ уточнюють, що під Харковом основні російські сили кинуто на стримування наступу ЗСУ. У центральній частині Сєверодонецька продовжуються бої. Російські війська намагалися штурмувати населені пункти області міста. У районі Слов'янська ворог концентрує зусилля, зокрема, на інженерному обладнанні позицій. Особовий склад російської армії деморалізовано через постійні перенесення термінів їх ротації.



Скалічені тіла і душі, незламні віра й дух: 100 днів повномасштабної війни з Росією у фотографіях



З моменту повномасштабного вторгнення РФ минуло рівно 100 днів. Кожного дня українці ховалися від обстрілів у бомбосховищах, залишали свої домівки в пошуках безпечного місця, волонтерили, рятували та захищали одне одного.

Збройні сили нашої держави дають гідну відсіч рашистським окупантам, а сила духу українського народу перед бездушним обличчям ворога лише міцнішає.

Якими стали для України та українців 100 днів кровопролитної війни з Росією – у добірці фотографій, яку для вас підготували Факти ICTV. Разом – переможемо!


1600 ракетних ударів, тисячі жертв і мільйони біженців: що пережила Україна за 100 днів війни

Кожен із цих днів для мільйонів українців запам’ятався одним суцільним 24 лютого. Евакуація, втрата житла, тяжкі поранення, загибель… Війна, яку принесли в Україну росіяни, зачепила кожного з нас по-своєму.

Як Росія продовжує “накривати” Україну своїми ракетами, куди евакуювалися мільйони українців та що відомо про безпрецедентні для ХХІ століття воєнні злочини РФ у Маріуполі і на Київщині – далі у матеріалі.

Ракетні удари

Хаотичні ракетні обстріли українських областей стали характерною рисою “доблесної” російської армії. Тероризуючи та вбиваючи мирне населення, окупанти з перших днів вторгнення вдалися до руйнування не лише воєнної, а й цивільної інфраструктури.

За останніми даними українського Генштабу, рашисти запускають в Україну в середньому 10-14 ракет  щодоби. Кожна з ракет несе від 400 до 600 кг небезпечного тротилу.



Більшу частину ефективно долає ППО ЗСУ, однак через неспроможність міжнародних партнерів закрити небо над Україною ракетні удари перетворилися на реальну щоденну загрозу для українців.

30 травня під час виступу в Єврораді президент Володимир Зеленський назвав страшну цифру – майже 1600: саме стількох ракетних ударів зазнала Україна з часу повномасштабної війни.

– За інформацією на минулу добу, кількість російських ракетних ударів по Україні – вже майже 1600. Росія застосувала понад 2400, майже 2,5 тисячі різних ракет проти нас, проти мирного населення. А тоді, станом на 8 квітня, ударів було менше тисячі і ракет вони застосували близько тисячі. Ось такий прогрес їхньої агресії, – зауважив президент.

Абсолютна більшість ракет впали на мирні міста і села, руйнуючи багатоповерхівки, театри, магазини, лікарні та дитячі садки.

За офіційною інформацією ООН, станом на кінець травня війна в Україні забрала життя щонайменше 4074 цивільних, ще 4826 було поранено.

Експертам організації відомо, що серед загиблих українців:

  • 1540 дорослих чоловіків;
  • 1014 дорослих жінок;
  • 1258 дорослих (стать не вдалося встановити);
  • 100 хлопчиків;
  • 93 дівчинки;
  • 69 дітей (стать не вдалося встановити).

Йдеться лише про підтверджені факти: у місцях проведення активних бойових дій та тимчасово окупованих територіях України підрахувати кількість жертв не є можливим.

Як заявив 30 травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль, за час повномасштабної війни кількість загиблих мирних громадян України вдесятеро перевищує жертви серед наших військових.

– Кількість цивільних жертв у десятки разів перевищує жертви серед військових. Це доводить те, що російська армія та Росія воюють із громадянським населенням України, а не з нашими Збройними силами, – наголосив він.

За даними дослідження Київської школи економіки, інфраструктурні збитки від війни в Україні вже перевищили $105,5 млрд.

Евакуація. Втеча від війни

За даними Міжнародної організації з міграції, після початку повномасштабної війни з РФ понад 7,7 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами. Понад 60% із них – жінки.






1600 ракетних ударів, тисячі жертв і мільйони біженців: що пережила Україна за 100 днів війни 5 фотографий

У звіті організації також зазначається, що частка переселенців у загальній кількості населення України зросла до 17,5%. Таким чином, внутрішньо переміщеною особою стала кожна шоста людина.

Окрему роль у порятунку мирних мешканців із гарячих точок України відіграли гуманітарні коридори. Частину з них російські окупанти цілеспрямовано зривали, однак спільними зусиллями влади та волонтерів новий притулок отримали десятки тисяч українців.

Рятуючись від війни, чимало наших громадян виїхали за кордон.




1600 ракетних ударів, тисячі жертв і мільйони біженців: що пережила Україна за 100 днів війни 4 фотографии

За офіційними даними МВС, з 24 лютого Україну залишили понад 6 млн громадян, з яких абсолютна більшість поїхала до країн Євросоюзу. Найбільшу кількість українців встигла прийняти Польща – це понад 3,3 млн.

Водночас із середини квітня спостерігається й зворотна тенденція — українці масово повертаються додому. Попередньо понад 1 млн осіб вже повернулося в Україну.

Маріуполь. Драмтеатр і пологовий будинок

9 березня. Близько п’ятої години вечора російські військові цілеспрямовано завдали авіаударів по дитячій лікарні та пологовому будинку у центрі Маріуполя.

Першим про приліт повідомив колишній перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, згодом інформацію підтвердила місцева влада. Наступного дня про цинічний обстріл пологового і дитячої лікарні дізнався увесь світ.














Комментариев нет:

Отправить комментарий